Saleuri cu susan

Printeaza

Saleuri cu susan din: faina, drojdie, praf de copt, sare, piper, margarina sau untura d epporc, oua, smanatana, telemea, susan, boia.

Ingrediente:Saleuri cu susan

  • 300 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 200 g margarina sau 150 g untură de porc
  • 2 ouă
  • 200 ml smântână
  • 100 g telemea de oaie
  • seminţe de susan alb si negru
  • boia

 

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci spumă margarina moale, aflată la temperatura camerei.

Adaugi gălbenuşurile, smântână şi telemeaua rasă de oaie.

Amesteci bine, adăugând şi drojdia mărunţită, apoi încorporezi făina cernută împreună cu praful pentru copt. Sărezi şi condimentezi aluatul după gust.

Frămânţi bine, obţinând un aluat uşor de întins. Dacă este nevoie să schimbi consistenţa aluatului, poţi să mai adaugi făină sau puţină apă.

Intinzi aluatul pe planşeta presărată cu făină, în foaie groasă de 5 mm.

Tai fâşii late de 2 cm şi lungi de 10-15 cm. Le ungi cu albuşurile bătute cu furculiţa şi le presari cu seminţe de susan sau cu boia.

Aşezi saleurile în tava mare a aragazului, tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.

Nu este nevoie să laşi aluatul la dospit, întrucât va creşte frumos în timpul coacerii, datorită drojdiei.

Coci saleurile timp de aproximativ 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până când se rumenesc frumos.

 

Saleuri cu susan

Saleuri cu susan

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.