Saleuri cu susan
PrinteazaSaleuri cu susan din: faina, drojdie, praf de copt, sare, piper, margarina sau untura d epporc, oua, smanatana, telemea, susan, boia.
- 300 g făină
- 10 g drojdie proaspătă
- 1/2 plic praf de copt
- sare
- piper alb măcinat
- 200 g margarina sau 150 g untură de porc
- 2 ouă
- 200 ml smântână
- 100 g telemea de oaie
- seminţe de susan alb si negru
- boia
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci spumă margarina moale, aflată la temperatura camerei.
Adaugi gălbenuşurile, smântână şi telemeaua rasă de oaie.
Amesteci bine, adăugând şi drojdia mărunţită, apoi încorporezi făina cernută împreună cu praful pentru copt. Sărezi şi condimentezi aluatul după gust.
Frămânţi bine, obţinând un aluat uşor de întins. Dacă este nevoie să schimbi consistenţa aluatului, poţi să mai adaugi făină sau puţină apă.
Intinzi aluatul pe planşeta presărată cu făină, în foaie groasă de 5 mm.
Tai fâşii late de 2 cm şi lungi de 10-15 cm. Le ungi cu albuşurile bătute cu furculiţa şi le presari cu seminţe de susan sau cu boia.
Aşezi saleurile în tava mare a aragazului, tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
Nu este nevoie să laşi aluatul la dospit, întrucât va creşte frumos în timpul coacerii, datorită drojdiei.
Coci saleurile timp de aproximativ 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până când se rumenesc frumos.
Saleuri cu susan
Pofta buna!