Saleuri cu telemea
PrinteazaSaleuri cu telemea din: untura, sifon, drojdie, ou, sare, telemea, faina, seminte de chimen.
- 1 cana untura sau margarina
- 1/2 cana sifon sau apa minerala
- drojdie cat o nuca
- 1 ou
- 1 lingura rasa de sare
- 300-400 g telemea veche, de oaie
- faina cat cuprinde
- 1 ou pentru uns
- seminte de chimen sau de susan
Mod de preparare:
Dai brânza pe răzătoarea mică. Desfaci drojdia în puţină apă călduţă. Mixezi untura cu sarea, oul, brânza şi drojdia. Incorporezi treptat făină, astfel încât să obţii un aluat potrivit de tare, care să poată fi modelat cu uşurinţă pe planşetă.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm şi tai fâşii lungi şi subţiri, cu rozeta trecută prin făină. Ungi cu ou bătut şi presari seminţele de chimen.
In tava aragazului, tapetată cu hârtie de copt, aşezi saleurile şi le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc uşor. Pot fi păstrate 7-10 zile, întrucât untura le menţine fragede.
Saleuri cu telemea
Poft buna!