sfecla rosie, nuci, branza de capra, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel. Sfecla roșie este bogată în fibre și antioxidanți, iar nucile adaugă o textură crocantă și grăsimi sănătoase. Brânza de capră oferă o notă de cremozitate și savoare. Dressingul simplu cu […]
Saleuri cu sunca si cascaval
PrinteazaSaleuri cu sunca si cascaval dn: cascaval, sunca de praga, ou, unt, faina, ulei, otet, apa, sare.
Ingrediente:
- 150 g cascaval sau mozzarella
- 200 g sunca de praga
- 1 ou
pentru aluat:
- 200 g unt
- 11 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura de otet
- 1 cescuta de apa rece
- sare
Mod de preparare:
Freacă untul cu trei linguri de făină. împarte compoziţia în trei. Frământă restul de făină cu uleiul, oţetul, apă şi sare.
Lasă să se odihnească. întinde o foaie pătrată şi adaugă una din cele trei părţi de unt frecat.
Impătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute. Intinde aluatul şi acoperă-l cu a doua parte de unt, dă-l din nou la rece 30 de minute, apoi repetă cu ultima parte de unt. Intinde două foi. Presară cubuleţe de şuncă şi caşcaval ras.
Acoperă cu cealaltă foaie şi presează cu sucitorul. Taie fâşii, răsuceşte-le şi aşază-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
Unge-le cu ou şi coace-le 20 de minute.
Saleuri cu sunca si cascaval
Pofta buna!
Salata de sfeclă roșie cu nucă și brânză de capră
Fasolea rosie: Beneficii si retete
Fasolea roșie, cunoscută și sub denumirea de fasole roșie comună sau Phaseolus vulgaris, este o leguminoasă originară din America Centrală și de Sud. Este un ingredient popular în bucătăria internațională și este apreciată pentru gustul său bogat, textura cremoasă și valoarea sa nutritivă. Fasolea roșie este denumită astfel datorită culorii […]