Saleuri
PrinteazaSaleuri
- 1 ou
- 1 lingură ulei
- 1 vârf cuţit amoniac stins cu suc de lămâie
- 200 g margarină vegetală
- 150 g apă minerală
- făină cât cuprinde
- sare
- 100 g caşcaval ras
- 50 g susan
Mod de preparare:
Oul se amestecă cu apa minerală, cu lingura de ulei, amoniacul, sarea şi făina cât cuprinde. Rezultă un aluat de consistenţă potrivită. Separat, margarina se omogenizează cu 2 linguri de făină. Aluatul se împarte în patru părţi egale.
Se întind foi subţiri, care se ung cu margarină, se împăturesc şi se pun la frigider 30 de minute. Se repetă de 3 ori operaţia, respectiv cu interval de odihnă la frigider, apoi se fac saleurile. Se presară cu caşcaval ras şi susan, şi se dau la cuptor 30-35 de minute.
Cuptorul trebuie să fie încălzit înainte. La început, în primele 10 minute, saleurile se coc la foc iute, iar după 10 minute, focul se dă mai mic.
Poftă bună!