din: fasole, sare, apa. Ingrediente: fasole sare apa Mod de preparare: Păstăile se curăţă de capete şi de aţe şi se rup în două, pe lungime. Se pun într-un vas cu apă clocotită şi puţin sărată (1-2%) şi, după câteva clocote, se scot şi se lasă să se răcească. […]
Salote in saramura
PrinteazaSalote in saramura din: salote, otet pentru muraturi, sare grunjoasa.
Mod de preparare:
Salote in saramura: Cu o zi înainte de murare, pune 1 kg de şalote într-un bol mare şi acoperă-le cu apă fiartă.
Lasă-le să se răcească, apoi scurge-le, decojeşte-le şi taie-le capetele.
Intr-un bol mare, amestecă 140g sare de mare grunjoasă cu 300ml de apa fiartă şi las-o să se dizolve pentru a obţine o saramură. Adaugă 1,2 litri de apă rece, apoi şalotele.
Acoperă bolul şi lasă şalotele în saramură peste noapte. A doua zi, scurge şalotele, clăteşte-le, apoi scurge-le din nou. Pune şalotele în borcane.
Prepară oţetul pentru murat, toarnă-l peste şalote cât este încă fierbinte, apoi sigilează borcanele.
Murăturile sunt gata de consum după 1 lună sau mai mult, dacă vrei.
Pofta buna!
din: roşii cherry, usutori, piper, ienibahar, sare, cimbru. Ingrediente: 2 kg roşii cherry frunze de vişin frunze de dafin 3 căpăţâni usturoi boabe de piper boabe de ienibahar 3 linguri sare grunjoasă 3 l apă cimbru Mod de preparare: Cureţi roşiile de codiţe, le speli şi le scurgi de apă. Apoi, […]
Castraveti cornison in saramura
din: castraveti, saramura, usturoi, hrean, marar uscat, crengute de visin, telina. Ingrediente: 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici) saramură (25 g sare la 1 I apă) usturoi rădăcină de hrean tulpini de mărar uscat crenguţe de vişin ţelină 1 plic amestec de condimente pentru murături Mod de preparare: […]
Pofta buna!