Salsa de ardei si rosii din: rosii, ceapa, coriandru, ardei, sare. Ingrediente: 200 g roşii 1 ceapă mică 6 fire de coriandru 3 ardei iuţi sare Mod de preparare: Roşiile se spală şi se şterg de apă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. […]
Salsa cu ardei iute rosu si fenicul
PrinteazaSalsa cu ardei iute rosu si fenicul din: ardei iuţi roşii, bulb de fenicul, suc de lamaie, frunze de fenicul, ulei de masline, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 4 ardei iuţi roşii medii
- 1 bulb de fenicul
- sucul de la 1-2 lămâi mari
- 1 mână de frunze de fenicul, dacă găsiţi
- 8 linguri de ulei de măsline
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Tocaţi fin ardeii iuţi după ce le scoateţi seminţele. Tăiaţi tulpinile bulbului de fenicul, dar păstraţi frunzele verzi.
Curăţaţi partea de jos a bulbului şi aruncaţi foile exterioare care par puţin cam tari.
Tăiaţi bulbul în jumătate, iar da la rădăcină spre vârf în felii de 2 mm fiecare.
Apoi tăiaţi invers, tot câte 2 mm, pentru a obţine nişte cuburi delicate (le puteţi face şi mai mari, dacă vreţi).
Tocaţi frunzele de fenicul. Puneţi totul într-un bol, stoarceţi sucul de la o lămâie (sau mai mult, după gust) şi adăugaţi uleiul. Asezonaţi cu sare şi piper.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salsa de ardei si rosii
Frigarui de pui cu salsa
Frigarui de pui cu salsa din: piept de pui, condimente, ulei de masline, lime, ardei galben, rucola, mango, ardei rosu, ceapa verde. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline zeama de la 1 lime 4 piepti de pui fara piele, taiati in bucati 1 ardei galben mare, […]
Pofta buna!