Salsa de rosii cu ansoa si hasma
PrinteazaSalsa de rosii cu ansoa si hasma din: roşii prunisoare foarte bine coapte, capere mici, haşma sau ceapă roşie, usturoi, pătrunjel, otet balsamic, ulei de măsline, ardei iute roşu uscat, fileuri de anşoa, castravete, piper, sare.
- 2 mâini bune de roşii prunisoare foarte bine coapte, fără seminţe şi tocate mărunt
- 1 mână bună de capere mici, înmuiate şi scurse
- 2 haşme mici sau 1/2 ceapă roşie, tocate mărunt
- 1/2 căţel de usturoi, tocat mărunt
- 1 mână bună de pătrunjel, tocat mărunt
- puţin otet balsamic, după gust
- 6-8 linguri de ulei de măsline
- fulgi de ardei iute roşu uscat, după gust
- 4 fileuri de anşoa, tocate mărunt
- 1/2 castravete, decojit, fără seminţe şi tocat în cubuleţe mici
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele laolaltă, condimentaţi după gust şi aţi obţinut o salsa excepţională.
Pofta buna!