Salsa de gogonele
PrinteazaSalsa de gogonele din: gogonele, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, limeta.
Ingrediente:
- 2 cani de gogonele taiate jumatati
- o ceapa tocata
- 6 catei de usturoi
- 2 ardei iuti
- o mana de patrunjel
- o limeta
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Aşezaţi gogonelele şi jumătate din usturoi şi ceapă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceti 10-15 minute. Când legumele s-au răcit, curăţaţi usturoiul şi turnaţi compoziţia într-un blender.
Adăugaţi restul de usturoi şi ceapă, pătrunjelul, un vârf de sare, ardei iute şi zeamă de lămâie. Mixaţi bine.
Dacă e prea acru, adăugaţi puţin zahăr.
Salsa de gogonele
Pofta buna!