Salsa de porumb si avocado
PrinteazaSalsa de porumb si avocado din: porumb, ardei, ceapa verde, rosii, avocado, zeama, coriandru.
- 2 stiuleti mari de porumb
- 1 ardei rosu mare si 1 portocaliu
- 1 legatura ceapa verde, feliata
- 3 rosii, curatate de seminte si tocate marunt
- 1 avocado copt, taiat in cubulete
- zeama de la 1 lime
- 1 legatura mica de coriandru
Mod de preparare:
Pregăteşte grătarul şi aşteaptă până ce cărbunii sunt jar. Fierbe porumbul în apă sărată timp de 5 minute.
Răceşte-l sub un jet de apă rece şi şterge-l. Pune pe grătar ardeii timp de 10-15 minute, întorcându-i periodic, până când coaja se înnegreşte.
Transferă-i într-un bol, acoperă-i şi lasă-i să se răcească suficient pentru a-i putea ţine în mână.
Pune pe grătar porumbul 5 minute, întorcându-l, de asemenea, periodic, până ce se frăgezeşte şi se înnegreşte pe alocuri.
Decojeşte ardeii şi curăţă-i de seminţe, apoi taie-i mărunt.
Desprinde boabele de porumb de pe ştiuleţi şi amestecă-le cu ardeii, ceapa verde, roşiile, avocado, lime, sare şi piper.
Rupe frunzele de coriandru deasupra chiar înainte de a servi.
Salsa de porumb si avocado
Pofta buna!