Salsa romesco
PrinteazaSalsa romesco din: migdale, paine, ulei, usturoi, rosii, ardei, rioja, otet, sare, boia, piper.
- 12 migdale decojite
- 2 felii de pâine albă
- 50 ml ulei de măsline
- 1/2 căţei de usturoi
- 1 conservă de roşii (cca 300 ml)
- 1 ardei iute murat
- 1 ardei iute uscat
- 150 ml Rioja
- 1 lingură de otet de vin
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Migdalele se rumenesc într-o tigaie fără ulei până devin aurii. Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părţi în uleiul de măsline, apoi se pasează cu tot cu uleiulîn blender.
Se adaugă împreună cu roşiile (cu tot cu sos) peste usturoiul curăţat şi tăiat mărunt.
Ardeiul iute murat se pasează, apoi se adaugă la ingredientele din blender împreună cu migdalele şi cu ardeiul iute mărunţit.
Se omogenizează totul cu vinul şi cu oţetul, iar la final se asezonează cu boia, sare şi piper.
Salsa romesco
Pofta buna!