Salsa verde cu mustar si menta
PrinteazaSalsa verde cu mustar si menta din: usturoi, capere, castraveciori cornişon muraţi (în oţet îndulcit), fileuri de anşoa, pătrunjel verde cu frunza lată, frunze de busuioc proaspăt, frunze de mentă proaspătă, muştar Dijon, oţet de vin roşu, ulei de măsline, sare de mare, piper negru.
- 2 căţei de usturoi, decojiţi
- 1 mână mică de capere
- 1 mână mică de castraveciori cornişon muraţi (în oţet îndulcit)
- 6 fileuri de anşoa
- 2 mâini bune de frunze de pătrunjel verde cu frunza lată
- 1 legătură de frunze de busuioc proaspăt
- 1 mână de frunze de mentă proaspătă
- 1 lingură de muştar Dijon
- 3 linguri oţet de vin roşu
- aproximativ 120 ml/8 linguri din cel mai bun ulei de măsline
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt primele 7 ingrediente enumerate mai sus şi puneţi-le într-un bol. Adăugaţi muştarul şi oţetul de vin roşu şi amestecaţi treptat uleiul de măsline.
Echilibraţi gustul folosind nişte piper negru proaspăt măcinat şi, dacă e necesar, ceva sare de mare şi încă puţin oţet de vin roşu.
Pofta buna!