Salsa verde cu patrunjel
PrinteazaSalsa verde cu patrunjel din: oua, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, sare.
- 3 ouă
- 1 căpăţână mare de usturoi
- 1 ceapă
- 2 legături de pătrunjel
- 250 ml ulei de măsline
- sare
- cea 150 ml supă de legume sau carne
Mod de preparare:
Ouăle se fierb 10 minute, apoi se trec sub jet de apă rece şi se cojesc. Intre timp se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se mărunţeşte.
Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie. Se prăjesc usturoiul şi ceapa până devin maro-aurii. Când s-au răcit puţin, se pun într-un mojar sau într-un blender.
Se adaugă pătrunjelul şi ouăle mărunţite şi se prelucreaza totul intr-o pasta sau se paseaza. Se adauga supa până când sosul aiunge la consistenţa potrivita.
Salsa verde cu patrunjel
Pofta buna!