Saltimbocca alla romana cu vin
PrinteazaO reteta delicioasa de Saltimbocca alla romana din: carne de vitel, prosciutto crudo, unt, salvie, vin alb sec si sare.
- 4 felii nu prea subţiri de carne de viţel
- 4 felii de prosciutto crudo
- 30 g unt
- 8 frunze de salvie
- 1 pahar de vin alb sec
- sare
Mod de preparare:
Bateţi puţin bucăţile de carne de viţel cu un ciocan de carne, apoi puneţi pe fiecare câte o felie de prosciutto şi câte o frunză de salvie spălată şi uscată. Fixaţi-le cu câte o scobitoare.
Topiţi untul într-o tigaie mare şi aranjaţi feliile de carne obţinute, fără să le suprapuneţi. Lăsaţi-le să se rumenească 5 minute, apoi stropiţi-le cu vin şi lăsaţi-l să se evapore la foc iute.
Săraţi moderat, fiindcă prosciutto în sine e condimentat, şi lăsaţi pe foc încă 5 minute.
Scoateţi feliile de carne saltimbocca şi păstraţi-le la cald; turnaţi în tigaie câteva linguri de apă caldă, amestecaţi şi lăsaţi sosul format să se îngroaşe.
Puneţi iar feliile în tigaie la foc potrivit 2 minute, apoi serviţi-le foarte fierbinţi.
Saltimbocca alla romana
Poftă bună!