Saltimbocca alla romana cu vin

Printeaza

O reteta delicioasa de Saltimbocca alla romana din: carne de vitel, prosciutto crudo, unt, salvie, vin alb sec si sare.

Ingrediente:Saltimbocca alla romana cu vin

  • 4 felii nu prea subţiri de carne de viţel
  • 4 felii de prosciutto crudo
  • 30 g unt
  • 8 frunze de salvie
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare

 

Mod de preparare:

Bateţi puţin bucăţile de carne de viţel cu un ciocan de carne, apoi puneţi pe fiecare câte o felie de prosciutto şi câte o frunză de salvie spălată şi uscată. Fixaţi-le cu câte o scobitoare.

Topiţi untul într-o tigaie mare şi aranjaţi feliile de carne obţinute, fără să le suprapuneţi. Lăsaţi-le să se rumenească 5 minute, apoi stropiţi-le cu vin şi lăsaţi-l să se evapore la foc iute.

Săraţi moderat, fiindcă prosciutto în sine e condimentat, şi lăsaţi pe foc încă 5 minute.

Scoateţi feliile de carne saltimbocca şi păstraţi-le la cald; turnaţi în tigaie câteva linguri de apă caldă, amestecaţi şi lăsaţi sosul format să se îngroaşe.

Puneţi iar feliile în tigaie la foc potrivit 2 minute, apoi serviţi-le foarte fierbinţi.

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana cu vin

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.