Saltimbocca alla romana
PrinteazaSaltimbocca alla romana
- 8 buc. carne de vită sau porc pentru friptură (circa 600 g)
- câte 1 lingură unt şi ulei
- 8 frunze de salvie
- 8 felii de prosciutto crudo
- sare, piper
- 125 ml vin alb sec
Preparare:
Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, încingeţi untul şi uleiul, căliţi salvia 1 minut, apoi puneţi-o deoparte. Aşezaţi câte 1 bucată de prosciutto crudo peste 1 bucată de carne, împăturiţi, aşezaţi câte 1 frunză de salvie şi fixaţi totul cu câte o scobitoare.
Prăjiţi carnea în grăsime, 3-4 minute, condimentaţi-o şi aşezaţi-o pe un platou.La final, stingeţi grăsimea rămasă cu vin alb, condimentaţi sosul astfel format şi serviţi-l alături de carnea pregătită.
Ornaţi după cum doriţi. Serviţi şi câte o baghetă.
Pofta buna!