Samosa cu ciuperci, branza si porumb
PrinteazaSamosa cu ciuperci, branza si porumb din: ulei, seminţe de chimen, ardei iute, usturoi, amestec de ciuperci (portabello, champignon), porumb dulce, cepe eşalote, ceapă, turmeric, garam maşala, coriandru şi mentă, sare, brânză Cheddar sau Ricotta.
Ingrediente:
- 30 ml ulei
- 5 g seminţe de chimen
- 10 g ardei iute, tocat mărunt
- 5 g usturoi zdrobit
- 500 g amestec de ciuperci (portabello, champignon), feliate
- 250 g porumb dulce
- 1 mănunchi de cepe eşalote, tăiate fin
- 125 g ceapă tocată
- 2 g turmeric
- 5 g garam maşala
- 125 g frunze de coriandru şi mentă, tocate
- sare, după gust
- 250 g brânză Cheddar sau Ricotta, rasă
- 1 pachet de foi de plăcintă, decongelat unt topit
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o cratiţă şi prăjeşte chimenul, ardeiul iute şi usturoiul, câteva secunde. Adaugă ciupercile şi porumbul şi prăjeşte-le 5 minute, neacoperit.
Adaugă cepele, turmeric şi garam maşala şi prăjeşte-le până se evaporă tot lichidul, la cratiţa de pe foc şi presară ierburile şi sarea.
Lasă compoziţia să se răcească la temperatura camerei, apoi încorporează brânza. Taie foile de plăcintă în jumătate. Foloseşte câte 3 foi pentru fiecare samosa.
Unge fiecare foaie cu unt topit şi pune câte o lingură de compoziţie în margine. Rulează, în timp ce pliezi părţile laterale.
Incălzeşte ulei în tigaie şi prăjeşte rulourile până se rumenesc. Lasă-le să se usuce pe un prosop de bucătărie. Serveşte-le călduţe sau reci.
Samosa cu ciuperci, branza si porumb
Pofta buna!