Conform legendei, şampania a fost inventată atunci când un pivnicer orb de la o mănăstire, Dom Perignon, a gustat într-o zi dintr-un vin care reîncepuse să fermenteze.
Şampania s-a bucurat dintotdeauna de reputaţia unui vin fără rival pentru petreceri şi sărbători. Ba se produce din vinul alb, acid şi uşor al regiunii Champagne din nordul Franţei, care este lăsat să fermenteze a doua oară în sticlă.
Drojdia nu produce doar mai mult alcool, ci şi bioxid de carbon, care rămâne în sticlă până când se deşchide.
Deşi şampania autentică are numeroşi concurenţi, nici unul dintre ei nu poate egala combinaţia de eleganţă, lejeritate şi bogăţie matură. Şampania se produce în numeroase variante, dintre care vintage, roze şi demi-sec.
Reputaţia fiecărui viticultor se bazează însă pe şampania non-vintage, căreia îi datorează numărul mare de adepţi fideli.
Cocktail cu sampanie si zmeura din: zmeura, lichior de coacaze, sampanie. Ingrediente: 24 bucăţi de zmeură 8 linguri cu lichior de coacăze negre o sticlă cu şampanie sau vin spumant Mod de preparare: Infige câte 3 bucăţi de zmeură în fiecare băţ de cocktail. In fiecare pahar pune câte 1 lingură cu […]
Cocktail cu sampanie si rodie din: rodie, zmeura, rom alb, zahar, suc de rodie, suc de afine, limeta, sampanie. Poate te intereseaza si: Sangria cu capsuni si portocale Cocktail cu vin alb si suc de grapefruit Cocktail cu rom alb si ananas Ingrediente: 1 rodie, desfacuta 1 cană zmeură 1 cană rom alb 3 linguri […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.