Rețetă de Gogoșari cu Varză – Murături Tradiționale Românești din: gogosari, varza, usturoi, foi de dafin, sare, zahar, apa, otet de mere. Gogoșarii cu varză sunt o parte esențială a tradiției culinare românești. Această rețetă tradițională a fost transmisă din generație în generație și este adorată de multe familii românești, mai ales în perioada iernii. […]
Sanatate cu gust acrisor
PrinteazaSanatate cu gust acrisor. Fie ca sunt muraturi fermentate sau preparate cu otet, efectele lor benefice sunt exceptionale. Muraturile sunt preferate ca salate sau garnitura de-a lungul iernii, insa putini stiu ca sunt alimente sanatoase, cu un continut mic de calorii si foarte putine grasimi.
- Ajută digestia, mai ales la o masă pe bază de carne şi grăsimi.
- Sunt bogate în antioxidanţi, care luptă cu radicalii liberi implicaţi în procesul de îmbătrânire.
- Combat astmul, dermatitele şi previn cancerul de colon.
- Conţin condimente sănătoase. Mărarul este bogat în flavonoizi, seminţele de muştar au un rol important în digestie şi ajută la prevenirea Alzheimerului. Usturoiul previne dezvoltarea bacterii lor în corp.
- Ajută la păstrarea unei greutăţi ideale, având un număr redus de calorii.
- Sunt sursă bogată de vitamina C, care ajută la absorbţia mai eficientă a fierului.
- Conţin o serie de bacterii ce inhibă creşterea microbilor nocivi de la nivelul intestinelor.
Interdicţii:
- Trebuie evitate sau doar gustate de cei cu afecţiuni digestive, pentru că sunt acide şi provoacă crize de gastrită sau acutizează ulcerele.
- Dat fiind conţinutul ridicat de sare, consumul de murături trebuie evitat de cei care au hipertensiune arterială sau boli cardiovasculare.
- Nu sunt recomandate în cazul afecţiunilor hepatice (ciroză cu ascită) ori al insuficienţei renale.
Savurati!
poate iti place si:
Muraturi Țărănești : Rețeta Tradițională pentru Toamnă
Muraturi Țărănești : Rețeta Tradițională pentru Toamnă din: castraveti, gogosari, ardei, morcovi, conopida, apa, otet de mere, sare, usturoi, frunze de visin, hrean, marar. Ingrediente: 5 kg de legume (castraveți, gogoșari, ardei, morcovi, conopidă) 5 l de apă 500 ml oțet de mere 200 g sare de bucătărie 10 căței de usturoi Frunze de […]
Pofta buna!
Mie nu-mi plac muraturile de nici o culoare
Sanatatea asta … e asa de nesanatoasa