Sandvici arăbesc cu pui
PrinteazaSe pleaca de la reteta asta. Se pun fâşiile de piept de pui în folie de plastic si se bat cu un făcăleţ până la o grosime de 1 cm. Se bate un ou si se pune pe o farfurie. Se pun 100 g de pesmet pe o altă farfurie.
Se presară piper pe fiecare bucată de carne, apoi se dă prin ou si pesmet, scuturându-le uşor pentru a înlătura excesul.
Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tavă sau într-o tigaie si se prăjesc câte două bucăţi de piept odată, timp de 6 minute sau până când capătă culoarea aurie, întorcându-le o dată.
Se dă pe răzătoarea fină o varză micuţă albă si una roşie si se taie o ceapă dulce în rondele foarte subţiri.
Se amestecă cu 2 linguri de pătrunjel tocat si 2 linguriţe de zeamă de lămâie. Se umple fiecare lipie încălzită cu 1 lingură de humus, salată de varză si carnea fierbinte de pui.
Poftă bună!