Sandvici de păstrăv la cuptor

Printeaza

O reteta de sandvici de pastrav la cuptor din: pastravi, foi de dafin, pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, capere, paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si oregano.

Ingrediente:Sandvici de păstrăv la cuptor

  • 4 păstrăvi somonaţi medii
  • 4 foi de dafin
  • 30 g pesmet
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare şi piper

pentru umplutură:

  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri capere
  • 2 felii de pâine
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • oregano
  • 1/2 pahar lapte
  • 40 g pesmet
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă bine păstrăvii de solzi şi de oase, despică-i pe lungime, având grijă să rămână uniţi pe linia dorsală şi freacă-i pe interior cu sare şi piper.Pune într-un castron 40 g de pesmet, miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors bine şi 4 linguri de ulei de măsline.Pasează în blender usturoiul curăţat, pătrunjelul, caperele bine spălate, oregano, sare şi piper, după gust.

Varsă pasta cu pâine într-un castron şi amestecă bine pentru a obţine o compoziţie omogenă. Adaugă pasta cu capere şi omo­genizează bine. Dacă este nevoie, dilueaz-o cu puţin lapte şi umple cu ea păstrăvii.

Unge cu puţin ulei o tavă şi aşază în ea păstrăvii. Presară-i cu 30 g de pesmet, stropeşte-i cu 1 lingură de ulei de măsline şi adaugă foile de dafin. Stropeşte păstrăvii cu vinul alb şi coa- ce-i 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 190° C.

Sandvici de păstrăv la cuptor

Sandvici de păstrăv la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.