Sandvici de păstrăv la cuptor
PrinteazaO reteta de sandvici de pastrav la cuptor din: pastravi, foi de dafin, pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, capere, paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si oregano.
- 4 păstrăvi somonaţi medii
- 4 foi de dafin
- 30 g pesmet
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 pahar vin alb
- sare şi piper
pentru umplutură:
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri capere
- 2 felii de pâine
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- oregano
- 1/2 pahar lapte
- 40 g pesmet
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă bine păstrăvii de solzi şi de oase, despică-i pe lungime, având grijă să rămână uniţi pe linia dorsală şi freacă-i pe interior cu sare şi piper.Pune într-un castron 40 g de pesmet, miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors bine şi 4 linguri de ulei de măsline.Pasează în blender usturoiul curăţat, pătrunjelul, caperele bine spălate, oregano, sare şi piper, după gust.
Varsă pasta cu pâine într-un castron şi amestecă bine pentru a obţine o compoziţie omogenă. Adaugă pasta cu capere şi omogenizează bine. Dacă este nevoie, dilueaz-o cu puţin lapte şi umple cu ea păstrăvii.
Unge cu puţin ulei o tavă şi aşază în ea păstrăvii. Presară-i cu 30 g de pesmet, stropeşte-i cu 1 lingură de ulei de măsline şi adaugă foile de dafin. Stropeşte păstrăvii cu vinul alb şi coa- ce-i 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 190° C.
Sandvici de păstrăv la cuptor
Pofta buna!