Sandvici deschis cu friptura si salote
PrinteazaSandvici deschis cu friptura si salote din: ulei de masline, salote, otet balsamic, file de vita, smantana, crema de hrean, paine taraneasca, rucola.
- ulei de măsline
- 8 şalote (sau cepe mici), feliate mărunt
- 2 linguri de oţet balsamic
- 2 fileuri de vită pentru friptură, fiecare de aproximativ 100g, curăţate de grăsimea în exces
- 1 lingură de smântână
- 1 lingură cremă de hrean
- 2 felii groase de pâine ţărănească
- 1 mână de rucola
Mod de preparare:
Se încing două linguri de ulei de măsline într-o tigaie de teflon. Se adaugă şalotele şi se presară sare şi piper. Se călesc uşor 10-12 minute până ce devin moi, aurii şi caramelizate. Se stropesc cu oţet şi se ţine pe foc până ce oţetul scade de tot între timp, se încălzeşte o tigaie-grătar.
Se unge carnea cu o linguriţă de ulei şi se asezonează. Se prăjeşte pentru 2-3 minute pe fiecare parte pentru a se face mediu (sau mai mult, după preferinţe). Se pune deoparte să se odihnească.
Se amestecă smântână cu pasta de hrean. Se pune pâinea pe tigaia-grătar un minut pe fiecare parte, până ce se prăjeşte uşor. Se întinde un pic din amestecul din sosul de smântână pe fiecare felie, apoi se pune cu o lingură amestecul de şalote.
Se taie friptura în felii şi se pune deasupra. Se adaugă o mână de rucola şi se picură restul de sos.
Sandvici deschis cu friptura si salote
Pofta buna!