Sandvici deschis cu friptura si salote

Printeaza

Sandvici deschis cu friptura si salote din: ulei de masline, salote, otet balsamic, file de vita, smantana, crema de hrean, paine taraneasca, rucola.

Ingrediente:Sandvici deschis cu friptura si salote

  • ulei de măsline
  • 8 şalote (sau cepe mici), feliate mărunt
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 2 fileuri de vită pentru friptură, fiecare de aproximativ 100g, curăţate de grăsimea în exces
  • 1 lingură de smântână
  • 1 lingură cremă de hrean
  • 2 felii groase de pâine ţărănească
  • 1 mână de rucola

Mod de preparare:

Se încing două linguri de ulei de măsline într-o tigaie de teflon. Se adaugă şalotele şi se presară sare şi piper. Se călesc uşor 10-12 minute până ce devin moi, aurii şi caramelizate. Se stropesc cu oţet şi se ţine pe foc până ce oţetul scade de tot între timp, se încălzeşte o tigaie-grătar.

Se unge carnea cu o linguriţă de ulei şi se asezonează. Se prăjeşte pentru 2-3 minute pe fiecare parte pentru a se face mediu (sau mai mult, după preferinţe). Se pune deoparte să se odihnească.

Se amestecă smântână cu pasta de hrean. Se pune pâinea pe tigaia-grătar un minut pe fiecare parte, până ce se prăjeşte uşor. Se întinde un pic din amestecul din sosul de smântână pe fiecare felie, apoi se pune cu o lingură amestecul de şalote.

Se taie friptura în felii şi se pune deasupra. Se adaugă o mână de rucola şi se picură restul de sos.

 

Sandvici deschis cu friptura si salote

Sandvici deschis cu friptura si salote

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.