Sandvici cu scrumbie, castravete si rosie
PrinteazaSandvici cu scrumbie, castravete si rosie din: chifle (de secară, sau pâine toast), unt, salata verde, rosie, castravete, smantana acra, scrumbie, maioneză, sare, piper, zahăr, coajă rasă de lămâie, mărar verde tocat.
Ingrediente:
- 4 chifle (de secară, sau pâine toast)
- 2 linguriţe unt
- frunze de salată verde
- 1 roşie
- 1 castravete
- 1 ceapă roşie
- 4 fileuri de scrumbie
- 4 linguri smântână acră
- 4 linguri maioneză
- sare
- piper
- zahăr
- coajă rasă de lămâie
- mărar verde tocat
Mod de preparare:
Se taie chiflele în două, se unge jumătatea de jos cu unt şi pe ea se aşază o frunză de salată. Se spală, se curăţă legumele şi se taie toate în felii.
Se clătesc fileurile de scrumbie cu apă rece, se zvântă şi se pun – împreună cu legumele – peste salată.
Se face un sos din smântână, maioneză, coaja de lămâie şi mărarul tocat, se gustă de sare, piper şi zahăr, se toarnă peste bucăţile de peşte, iar deasupra se aşază cealaltă jumătate de chiflă.
Sandvici cu scrumbie, castravete si rosie
Pofta buna!