Sandviciuri cu carne de miel şi seminţe de pin
PrinteazaO reteta de sandviciuri cu carne de miel si seminte de pin din: carne tocata de miel, amestec de condimente ras el hanout, menta, seminte de pin, iaurt, lipii, frunze de salata verde, rosie si sfecla.
- 250 g carne tocata de miel
- 1 lingurita amestec de condimente ras el hanout
- 1/2 legatura mica de menta, tocata
- 1 lingura cu varf seminte de pun, coapte si tocate grosier
- 150 ml de iaurt natural
- 4 paini pita sau lipii
- 1 mana frunze de salata verde
- 1 rosie, taiata felii
- 2 sfecle mici, fierte si tocate
Mod de preparare:
Se pune carnea de miel într-un bol şi se presară cu amestecul de condimente, jumătate din cantitatea de mentă, seminţele de pin, sare şi piper. Se amestecă bine cu mâna ca să se omogenizeze. Se modelează amestecul în patru chiftele şi se ţin la rece 10 minute.
Se încinge o tigaie de teflon la foc mediu şi se adaugă chiftelele. Se prăjesc trei-patru minute pe fiecare parte, până se pătrund. Se amestecă restul de mentă cu iaurtul natural. Se prăjesc pâinile şi se taie, pe lungime, o fantă ca un buzunar.
Se umplu cu salată, roşii şi sfeclă şi se împinge înăuntru câte o chiftea. Se stropesc cu iaurtul cu mentă şi se servesc.
Sandviciuri cu carne de miel şi seminţe de pin
Pofta buna!