Sandviciuri cu cremă de somon şi branză de capră
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră din: paine toast, somon afumat, branza de capra, unt, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa verde, lamaie, sare si piper alb.
- 1 pungă pâine toast albă
- 200 g somon afumat
- 160 g brânză nouă de capră
- 40 g unt
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- lapte
- 50 g civetă sau ceapă verde
- 1 lămâie
- sare şi piper alb
Mod de preparare:
Taie somonul bucăţele, pune-1 în blender cu untul, brânza de capră, uleiul de măsline şi coaja de lămâie. Pasează toate ingredientele până când obţii o cremă. Dacă este nevoie, adaugă câteva picături de lapte pentru a înmuia compoziţia.
Adaugă civeta sau ceapa verde tocată mărunt, sare şi piper, după gust, apoi amestecă totul cu o lingură de lemn. Intinde crema pe jumătate din feliile de pâine, suprapune celelalte felii şi presează-le bine cu mâinile. Nivelează umplutura pe margini şi taie sandviciurile în formă de triunghiuri.
Inveleşte sandviciurile în folie alimentară ca să nu se usuce pâinea şi pune-le în frigider până în momentul în care le serveşti. Poţi îmbogăţi gustul sandviciurilor cu ceapă murată, ciuperci marinate sau castraveciori în oţet, micşorând însă cantitatea de somon.
Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră
Poftă bună!