Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde

Printeaza

Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde din: paine toast, friptura de porc sau de vitel, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, ulei extravirgin de masline, vin alb, mustar picant, sare si piper.

Ingrediente:

  • 8 felii de pâine toast
  • 200 g friptură de porc sau de viţel
  • 1 mână de frunze de spanac tânăr

pentru sos:

  • 2 legături ceapă verde
  • 10 frunze de salvie
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri vin alb
  • 2 linguriţe muştar picant
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, îndepărtând rădăcinile şi partea verde a frunzelor, spal-o şi toac-o bucăţi mai mari. Pune în blender ceapa, salvia, uleiul de măsline, vinul şi muştarul.

Pasează bine toate ingredientele, apoi condi­mentează sosul cu sare şi piper, după gust.

Curăţă spanacul cu grijă şi clăteşte-1 sub jet de apă rece, apoi scurge-1 şi zvântă-1. Taie friptura felii subţiri.

Acoperă jumătate din feliile de pâine cu frunze de spanac, aşază peste el câte o felie de friptură şi toarnă puţin sos de ceapă. Pune deasupra celelalte felii de pâine şi taie sandviciurile pe diagonală.

Sosul de ceapă verde are un gust intens, care nu este su­portat de toată lumea.

Dacă vrei să obţii un preparat mai uşor, este suficient să pui ceapa în apă clocotită cu sare şi să o fierbi 1-2 minute înainte de-a o mixa.

Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.