din: piersici, zahar, apa, lamaie, cuisoare. Compotul de piersici este o modalitate delicioasă de a păstra aroma și prospețimea piersicilor pentru mai mult timp. Ingrediente: 1 kg de piersici proaspete sau congelate (puteți folosi și piersici conservate în sirop dacă doriți o opțiune mai rapidă) 1 cană de zahăr (sau ajustați […]
Sandvis cu ciuperci
PrinteazaSandvis cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, nuci, cimbru, sare de mare, piper, fulgi de ardei iute, lamaie, paine integrala, otet balsamic.
Ingrediente:
- ulei de masline sau unt (pentru vegetarieni)
- 2 cepe tocate marunt
- 300 g ciuperci combinate
- 3 catei de usturoi (2 tocati, unul taiat in jumatate)
- un sfert de cana de nuci
- cateva frunze de cimbru
- sare de mare
- piper rasnit
- un varf de fulgi de ardei iute
- o lamaie
- 2 felii de paine integrala
- otet balsamic
Mod de preparare:
Feliati ciupercile crude. Frecati-le cu o cârpă, dar nu le spălaţi. Incălziţi uleiul sau untul într-o tigaie si sotati ceapa până începe să se topească.
Adăugaţi ciupercile şi gătiţi câteva minute, apoi adăugaţi nucile zdrobite, usturoiul, cimbrul, fulgii de ardei, sare şi piper.
Când ciupercile s-au rumenit frumos, mai adăugaţi un puţin ulei, zeamă de lămâie şi amestecaţi.
Intre timp, rumeniţi pâinea şi frecati-o cu usturoi.
Turnaţi deasupra ciupercile, garnisiţi cu cimbru şi picuraţi câţiva stropi de otet balsamic.
Sandvis cu ciuperci
Pofta buna!
Pecorino Romano – Beneficii, contraindicatii, retete
Pecorino Romano este un tip de brânză italiană cu o istorie bogată și o aromă distinctivă. Aici sunt câteva aspecte importante despre această brânză: Originea și tradiția: Pecorino Romano este o brânză veche cu rădăcini adânci în Italia. Numele său provine de la cuvântul italian “pecora,” care înseamnă “oaie,” […]