Sandvis cu peste prajit si salata
PrinteazaO reteta de sandivs cu peste prajit si salata din: cartofi, ulei de masline, file de peste, pesmet, sare, piper, ou, lapte, ulei de floarea soarelui, castravete, otet de vin alb, zahar, capere, salata asortata, coaja de lamaie, maioneza, tarhon si paine.
- 800 g cartofi, taiati segmente de 1,5 cm
- 3 linguri ulei de masline
- 600 g file de peste
- 100 g pesmet
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite piper, zdrobit
- 1 ou batut cu 2 linguri lapte
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
pentru salata:
- 1/2 castravete
- 1 lingurita otet de vin alb
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri capere, scurse de lichid
- salata asortata
- coaja de la 1 lamaie
pentru servit:
- 3 linguri maioneza
- cateva fire de tarhon sau de marar, tocate
- 8 felii de paine crocanta
Mod de preparare:
Preincalzeste cptorul la semnul 7/220C. Unge cartofii cu uleiul de masline, presara sare si da-i la cuptor 35-40 de minute. Intre timp , taie pestele fasii de 10 cm lungime si 2-3 cm grosime. Combina pesmetul cu sare si piper.
Da pestele prin oul batut si apoi prin amestecul de pesmet. Lasa deoparte cateva minute. Taie castravetele in doua, pe lungime, indeparteaza semintele si apoi presara sare si zahar si stropeste cu ulei.
Lasa deoparte 10 minute. Apoi clateste cu apa calda, scurge si usuca pe prosop din hartie. Combina caperele, salata si coaja de lamaie.
Incinge uleiul intr-un vas larg si prajeste pestele, cate o portie deodata, 2 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste. Asaza in tava de copt si da la cuptor 5 minute, pana cand se patrunde complet. Combina maioneza cu tarhonul ori cu mararul si unge feliile de paine. Asaza deasupra peste prajit, salata si serveste.
Sandvis cu peste prajit si salata
Pofta buna!