Sandvis cu peste si sos
PrinteazaSandvis cu peste si sos din: file de peste, ou, fulgi de porumb, cartofi dulci, ulei de masline, chifle, frunze de salata, lamaie, maioneza, castarveciori murati si capere.
- 300g file de peşte fără piele
- 1 ou mare bătut
- 50g fulgi de porumb, mărunţiţi în blender sau zdrobiţi
- 3 cartofi dulci, tăiaţi pe lung în felii mari
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 chifle din făină integrală
- 1 mână frunze de salată
- 1 lămâie tăiată în sferturi
pentru sosul tartar:
- 2 linguri de maioneză
- 1 lingură de castraveciori muraţi, tocaţi
- 1 linguriţă de capere, clătite şi tocate
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6. Se taie carnea de peşte în patru porţii de mărime egală.
Se înmoaie în oul bătut, se dă prin fulgii de porumb, apoi se pune la rece timp de 10 minute.
Se amestecă bucăţile de cartofi dulci cu uleiul, se asezonează, apoi se coc timp de 20 de minute într-o tavă.
Între timp, se prepară sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se asezonează, apoi se pun deoparte.
Se întorc cartofii dulci, se adaugă peştele în tavă şi se coace totul încă 15 minute, întorcând peştele la jumătatea timpului.
Când sunt gata, se presară câteva frunze de salată pe fiecare chiflă, se pun crochetele de peşte şi se toarnă sos tartar, apoi se serveşte sandvişul cu cartofii prăjiţi şi sferturi de lămâie, pentru a stoarce pe deasupra.
Sandvis cu peste si sos
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata sendvis cu peste, n-am avut ocazia, dar o sa-l incerc, promit