Sandviş cu peşte

Printeaza

Sandviş cu peşte

Ingrediente:

  • 400 g fileuri de peşte marinat
  • 600 g făină
  • 25 g drojdie
  • 360 ml apă
  • o linguriţă de zahăr tos
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • un ou
  • două linguri de lapte dulce
  • o lingură de seminţe de chimen
  • sare
  • o lămâie
  • salată verde
  • maioneză

 

Preparare:

Sandviş cu peşte: Intr-un castronel se pun drojdia, puţină apă, zahărul tos şi se amestecă.

Se presară puţină făină, se amestecă bine cu o lingură şi se lasă la dospit.

Restul de făină se cerne într-un vas mai mare, se toarnă drojdia dospită, restul de apă în care s-a dizolvat sarea, seminţele de chimen şi uleiul de măsline.

Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se lasă să crească la loc cald timp de 30 de iminute.

Se împarte în bucăţi egale, li se dă forme de bile şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Se ung cu ou bătut, se introduc în cuptor şi se coc timp de 20-30 de minute la foc potrivit.

Se lasă să se răcească, se taie în jumătăţi, se ung cu maioneză, se aşază funze de salată şi fileurile de peşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.