Sandvis cu pui, rosii si sos pesto
PrinteazaSandvis cu pui, rosii si sos pesto din: busuioc, seminţe de pin, parmezan, ulei de masline, chifle graham, sos pesto verde, rosii, piept de pui, condimente pentru carnea de pui.
- 3 fire de busuioc bogate în frunze
- 2 linguri seminţe de pin
- 2 linguri parmezan ras
- 70-80 ml ulei de măsline
Pentru sendviş:
- 3 chifle graham
- 3 linguri sos pesto verde
- 3 rosii
- 3 felii groase de piept de pui
- condimente pentru carnea de pui
Mod de preparare:
Pregăteşti de acasă sosul pesto: mixezi în blender seminţele de pin, apoi adaugi frunzele de busuioc spălate şi zvântate, mixezi din nou, apoi torni câte puţin ulei de măsline şi continui să mixezi, până obţii o pastă omogenă, în care încorporezi parmezanul ras.
Iei cu tine sosul într-un borcan, în lada frigorifică.
Pe grătarul uns cu ajutorul unei felioare de slănină, aşezi feliile de carne, în prealabil presărate cu condimente pentru carne de pui.
Le frigi câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Tai chiflele pe jumătate, în lungime. Le ungi pe ambele părţi cu sosul pesto, apoi aşezi pieptul de pui şi roşiile tăiate în rondele fine.
Strângi bine chiflele şi, dacă doreşti să le menţii calde pentru mai mult timp, le ambalezi în folie de aluminiu.
Sandvis cu pui, rosii si sos pesto
Pofta buna!