Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci
PrinteazaO reteta de Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci din: nuci, zahar, unt, lapte, praf de budinca, zahar, galbenusuri, unt, albusuri, suc de lamaie, fulgi de cocos si ciocolata amaruie.
pentru crema:
- 70 g nuci
- 135 g zahar
- 1 lingurita unt
- 170 ml lapte
- 1 plic praf de budinca de vanilie (25 g)
- 35 g zahar
- 2 galbenusuri
- 190 g unt moale
pentru bezele:
- 2 albusuri
- suc de lamaie
- 90 g zahar fin
- 90 g fulgi de cocos rasi fin
- 50 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 140 °C. Se aşază nucile pe o tavă şi se coc cca 8 min. Se desprinde apoi coaja subţire şi se macină, într-o crăticioară, se topeşte zahărul cu unt; când începe să se caramelizeze se adaugă nucile şi se amestecă. Se lasă pe foc, amestecând până devine rumen-auriu.
Se aşază apoi pe o bucată de hârtie de copt şi se lasă să se întărească. Apoi caramelul se rupe bucăţele şi se pisează.
Se reduce temperatura din cuptor la 110 °C. Se bat albuşurile cu suc de lămâie şi se adaugă treptat zahărul, bătând continuu. Se înglobează apoi cocosul. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşază porţii de bezea, cu linguriţa sau cu şpriţul. Se coc la cuptor 50 min, Apoi se lasă să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă. Se desprind de pe hârtie.
Se dizolvă praful de budincă de vanilie în puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert cu zahăr şi se adaugă amestecul de budincă; se lasă să dea în clocot şi apoi să mai fiarbă 1 min. amestecând continuu. Se înglobează apoi gălbenuşurile şi se lasă să se răcească. Se încorporează untul şi caramelul pisat.
Se asamblează sandvişuri din câte 2 bezele şi cremă. Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se decorează sandvişurile.
Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bezele umplute