Sandwich cu friptura si rucola
PrinteazaSandwich cu friptura si rucola din: ciabatta, bagheta, sare de mare, piper, pulpa de vita, rozmarin, ulei de masline, suc de lamaie, mustar dijon, rucola. fara poza
- 1 chifla ciabatta sau 1 bagheta
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 285 g pulpa de vita
- frunzele de la 2 crengute de rozmarin proaspat
- ulei de masline
- sucul de la 1 lamaie
- 1-2 linguri de mustar Dijon
- 1 mana de rucola
Mod de preparare:
Puneti ciabatta sa se incalzeasca in cuptor pentru cateva minute la 100°C. Asezonati pulpa de vita cu sare si piper si presarati-o cu rozmarin. Sectionati carnea transversal in doua jumatati si puneti fiecare jumatate intre doua folii transparente, apoi bateti-le pana ajung la grosimea de 1 cm.
Frecati-le cu putin ulei de masline, puneti-le pe un gratar sau intr-o tigaie foarte incinsa si prajiti-le pe fiecare parte timp de 1 minut. Carnea va deveni roz, dar puteti sa o prajiti dupa gust.
Scoateti-o pe o farfurie, stoarceti deasupra sucul de lamaie si lasati-o sa se raceasca, in timp ce taiati ciabatta in doua pe lungime si o stropiti pe partea cu miez cu puţin ulei de masline. Ungeti painea cu mustar Dijon, puneti deasupra friptura si frunzele de rucola, apoi stropiti-o cu tot sucul care a ramas de la carne.
Presati bine sandwich-ul si serviti.
Sandwich cu friptura si rucola
Pofta buna!