Sandwich cu friptura si salata de ceapa
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de Sandwich cu friptură şi salată de ceapă din: ceapa, bagheta, frunza de salata, rosie, friptura de vita, ulei vegetal, sare si piper. Pentru o gustare adevărată încercaţi acest sandwich clasic, din friptură la grătar şi pâine crocantă.
- 60 g ceapă, tăiată solzişori
- 1 baghetă mică sau două cornuri crocante
- 1 frunză mare de salată, ruptă şuviţe
- 1 roşie mare, tăiată felii
- 2 felii de friptură de vită subţiri, cam 100 g fiecare
- puţin ulei vegetal, pentru uns
- sare şi piper negru
garnitură:
muştar sau hrean
Mod de preparare:
Se înmoaie ceapa în apă rece timp de 1 oră, astfel devenind mai puţin iute, Se scurge ceapa şi se zvântă. Se încălzeşte uşor bagheta sau cornurile. Se taie în jumătate pe lungime şi se unge cu produsul tartinabil, dacă se foloseşte, jumătăţile de baghetă se umplu cu roşii şi salată.
Se încălzeşte grătarul. Se îndepărtează grăsimea de pe feliile de carne, apoi se ung cu puţin ulei şi se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte până când sunt făcute aşa cum doriţi.
Se pun feliile de carne în sandviciuri, se ung cu muştar sau hrean, apoi se adaugă ceapa. Se potrivesc de sare şi piper Se presează bine sandviciurile pentru a le sigila, se taie în diagonală şi se servesc imediat.
Sandwich cu friptura si salata de ceapa
Poftă bună!