Sandwich cu friptura, rucola si rozmarin
PrinteazaSandwich cu friptura, rucola si rozmarin din: chiflă ciabatta sau baghetă, sare de mare, piper negru, pulpă de vită, rozmarin proaspăt, ulei de măsline extravirgin, lămâie, muştar Dijon, rucola sau cardama.
- 1 chiflă ciabatta sau 1 baghetă
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 285 g pulpă de vită
- frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin proaspăt
- ulei de măsline extravirgin
- sucul de la 1 lămâie
- 1-2 linguri de muştar Dijon
- 1 mână de rucola sau cardama
Mod de preparare:
Puneţi ciabatta să se încălzească în cuptor pentru câteva minute, la 100°C/treapta 1/4 la cel pe gaz.
Asezonaţi pulpa de vită cu sare şi piper şi presăraţi-o cu rozmarin.
Secţionaţi carnea transversal în două jumătăţi şi puneţi fiecare jumătate între două folii transparente, apoi bateţi-le până ajung la grosimea de 1 cm.
Frecaţi-le cu puţin ulei de măsline extravirgin, puneţi-le pe un grătar sau într-o tigaie foarte încinsă şi prăjiţi-le pe fiecare parte timp de 1 minut.
Carnea va deveni roz, dar puteţi să o prăjiţi după gust.
Scoateţi-o pe o farfurie, stoarceţi deasupra sucul de lămâie şi lăsaţi-o să se răcească, în timp ce tăiaţi ciabatta în două pe lungime şi o stropiţi pe partea cu miez cu puţin ulei de măsline extravirgin.
Ungeţi pâinea cu o porţie zdravănă de muştar Dijon, puneţi deasupra friptura şi frunzele de rucola, apoi stropiţi-o cu tot sucul care a rămas de la carne.
Sandwich cu friptura, rucola si rozmarin
Pofta buna!