Sandwich cu friptura, rucola si rozmarin

Printeaza

Sandwich cu friptura, rucola si rozmarin din: chiflă ciabatta sau baghetă, sare de mare, piper negru, pulpă de vită, rozmarin proaspăt, ulei de măsline extravirgin, lămâie, muştar Dijon, rucola sau cardama.

Ingrediente:Sandwich_cu_friptura_rucola_si_rozmarin

  • 1 chiflă ciabatta sau 1 baghetă
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 285 g pulpă de vită
  • frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1-2 linguri de muştar Dijon
  • 1 mână de rucola sau cardama

 

Mod de preparare:

Puneţi ciabatta să se încălzească în cuptor pentru câteva minute, la 100°C/treapta 1/4 la cel pe gaz.

Asezonaţi pulpa de vită cu sare şi piper şi presăraţi-o cu rozmarin.

Secţionaţi carnea transversal în două jumătăţi şi puneţi fiecare jumătate între două folii transparente, apoi bateţi-le până ajung la grosimea de 1 cm.

Frecaţi-le cu puţin ulei de măsline extravirgin, puneţi-le pe un grătar sau într-o tigaie foarte încinsă şi prăjiţi-le pe fiecare parte timp de 1 minut.

Carnea va deveni roz, dar puteţi să o prăjiţi după gust.

Scoateţi-o pe o farfurie, stoarceţi deasupra sucul de lămâie şi lăsaţi-o să se răcească, în timp ce tăiaţi ciabatta în două pe lungime şi o stropiţi pe partea cu miez cu puţin ulei de măsline extravirgin.

Ungeţi pâinea cu o porţie zdravănă de muştar Dijon, puneţi deasupra friptura şi frunzele de rucola, apoi stropiţi-o cu tot sucul care a rămas de la carne.

Sandwich cu friptura, rucola si rozmarin

Sandwich_cu_friptura_rucola_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.