Sandwich cu hummus si legume proaspete

Printeaza

Sandwich cu hummus si legume proaspete din: paine integrala, hummus, ardei gras, castravete, ceapa rosie, salata verde, suc de lamaie, sare, piper.

Aceasta reteta este o optiune sanatoasa si satioasa pentru vegetariani sau pentru cei care doresc sa consume mai putina carne. Hummusul este o sursa buna de proteine si fibre, in timp ce legumele adauga vitamine si minerale esentiale.

Acest sandwich vegetarian este o alegere excelenta pentru o gustare sau o masa usoara.

 

Ingrediente:

  • 2 felii de paine integrala
  • 3-4 linguri de hummus (poti cumpara hummusul gata preparat sau il poti face in casa)
  • 1/2 ardei gras, taiat felii subtiri
  • 1/2 castravete, taiat felii subtiri
  • 1/4 ceapa rosie, taiata felii subtiri
  • O mana de frunze de salata verde (de exemplu, varza sau salata iceberg)
  • Suc de lamaie proaspat
  • Sare si piper dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Pune feliile de paine in toaster sau pe o tigaie uscata, la foc mediu, si lasa-le sa se rumeneasca putin. Intinde hummusul pe o felie de paine.

Pune ardeiul, castravetele si ceapa peste hummus.

Adauga frunzele de salata si presara putin suc de lamaie, sare si piper dupa gust.

Acopera cu cealalta felie de paine si preseaza usor sandwich-ul cu mana sau cu un gratar.

Taie sandwich-ul in jumatate si serveste-l imediat.

Reteta Sandwich cu hummus si legume proaspete

Caloriile, proteinele, carbohidratii si grasimile din acest sandwich vegetarian pot varia in functie de cantitatile exacte de ingrediente folosite.

In general, insa, un sandwich vegetarian cu hummus si legume proaspete are aproximativ

  • 300-350 de calorii
  • 10-15g de proteine
  • 45-50g de carbohidrati
  • 5-10g de grasimi

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.