Sandwich cu lipie si legume
PrinteazaSandwich cu lipie si legume din: vanata, ulei de masline, pasta de ardei iute, oua, otet de vin rosu, sirop de agave, sfecla rosie, morcov, ceapa rosie, iaurt, marar, usturoi, lipii.
Ingrediente:
- 1 vanata, taiata rondele groase
- 1 1/2 lingura ulei de masline
- 1 lingura pasta de ardei iute
- 2 oua
- 1 lingura de otet din vin rosu
- 2 lingurite sirop de agave
- 1 sfecla rosie cruda, rasa
- 1 morcov mare, curatat de coaja si taiat bastonase
- 1/2 ceapa rosie, feliata
- 4 linguri de iaurt
- 1 lingura de marar tocat
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 2 lipii
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Pune feliile de vanata intr-o tava subtire, asezoneaza-le, unge-le cu ulei cu ajutorul unei pensule de patiserie si da-le la cuptor timp de 15 minute, intoarce-le pe partea cealalta, unge-le cu pasta de ardei iute si coace-le inca 5 minute.
Intre timp, pune cu grija ouale intr-o oala cu apa clocotita, da focul mai mic si fierbe-le 10 minute.
Trece-le printr-un jet de apa rece pentru a se raci putin, decojeste-le si lasa-le deoparte.
Intr-un bol amesteca otetul cu siropul de agave, impreuna cu sare si piper, apoi tavaleste prin acest dressing sfecla rosie, morcovii si ceapa.
Intr-un alt bol, combina iaurtul, mararul, usturoiul si asezoneaza mixul. Prajeste lipiile si taie-le in doua.
Feliaza ouale si pune-le in interiorul lipiilor impreuna cu rondelele de vanata si o parte din salata cu sfecla rosie.
Completeaza cu iaurtul condimentat si serveste lipiile cu restul de vinete, salata si iaurt, puse alaturi.
Sandwich cu lipie si legume
Pofta buna!