Sandwich cu brie, avocado si ou din: paine, avocado, ou, brie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 felii paine ¼ avocado 1 ou branza brie ulei de măsline sare si piper, după gust Mod de preparare: Prajiti painea. Feliati branza si avocado si adaugati pe paine. Dati la cuptor 2 minute. Intre […]
Sandwich cu pui la gratar, branza si ananas
PrinteazaSandwich cu pui la gratar, branza si ananas din: piept de pui dezosat şi degresat, sos Teriyaki, branză elveţiană, ananas, chifle din făină integrală, ceapă roşie, ardei iute.
- 4 bucăţi de piept de pui dezosat şi degresat (120-170 g fiecare)
- sos Teriyaki
- 4 felii de branză elveţiană
- 4 felii de ananas (ccal cm grosime)
- 4 chifle din făină integrală, tăiate în două
- 1/2 ceapă roşie, feliată subţire
- 1/4 cană de ardei iute (proaspăt sau murat) tăiat rondele
Mod de preparare:
Pune bucăţile de pui într-o pungă de plastic pe care o poţi închide ermetic, adaugă suficient sos Teriyaki cît să le acopere şi lasă totul la marinat cel puţin 30 de minute (şi maximum 12 ore), la frigider.
Incinge un grătar (sau o tigaie-grill) – e încins cînd nu poţi ţine mîna deasupra mai mult de 5 secunde.
Scoate carnea de la marinat şi pune-o pe grătar, (îndepărtează orice urmă de marinată.)
Las-o 4-5 minute, întoarce-o şi adaugă cîte o felie de brînză pe fiecare bucată de carne.
Lasă în continuare pe foc pînă cînd brînză se topeşte, iar puiul este uşor rumenit şi tare la atingere. Dă carnea deoparte.
După aceea, pune feliile de ananas şi chiflele pe grătar.
Prăjeşte uşor chiflele şi lasă ananasul pînă cînd se înmoaie şi se caramelizează, cam 2 minute pe fiecare parte.
Pune în interiorul chiflelor cîte o bucată de pui şi, dacă vrei, picură puţin sos Teriyaki.
Adaugă ananas, ceapă şi rondelele de ardei iute.
Sandwich cu pui la gratar, branza si ananas
Pofta buna!
Reteta zilei: Sandwich cu brie, avocado si ou
Pofta buna!