Sangerete afumat cu sorici
PrinteazaSangerete afumat cu sorici din: carne slaba, slanina, sorici, sange, condimente.
- 300 g carne slabă
- 300 g slănină
- 500 g şorici
- 600-800 ml sânge
- condimente (sare, piper pisat, chimen, cuişoare pisate)
Mod de preparare:
Se pun la fiert, cu puţină sare, carnea şi şoriciuul. Când carnea a fiert, se scoate. Şoriciul se mai lasă la fiertt până se înmoaie. Când şi carnea, şi şoriciul sunt reci, se dau prin maşina de tocat.
Slănina se taie în cubuleţe, se pune în zeama îin care a fiert carnea. Se dă în câteva clocote, după care zeeama se strecoară.
Se amestecă totul cu sângele crud şi S6e condimentează după preferinţă. Se umplu maţe cu acest amestec. Se leagă cele două capete şi se dă formai de potcoavă.
Se înţeapă din loc în loc şi se pune înttr-un vas cu apă fierbinte.
Fierberea trebuie să dureze 40-60 de minute, după care sângeretele se scoate şi se pune în apă rece. După răcire, se lasă la uscat câteva ore, apoi se dă la fum rece.
Pofta buna!