Sangerete afumat

Printeaza

Sangerete afumat din: carne slaba, slanina, sorici, sange, condimente.

Ingrediente:Sangerete afumat

  • 300 g carne slabă
  • 300 g slănină
  • 500 g şorici
  • 600-800 ml sânge colectat după înjunghierea porcului
  • conndimente (sare, piper pisat, chimen, cuişoare pisate etc.), după preferinţă şi imaginaţie

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert, cu puţină sare, carnea şi şoriciuul. Când carnea a fiert, se scoate. Şoriciul se mai lasă la fiertt până se înmoaie. Când şi carnea, şi şoriciul sunt reci, se (dau prin maşina de tocat.

Slănina se taie în cubuleţe, se pune în zeama îin care a fiert carnea. Se dă în câteva clocote, după care zeeama se strecoară.

Se amestecă totul cu sângele crud şi S6e condimentează după preferinţă. Se umplu maţe netede < cu acest amestec. Se leagă cele două capete şi se dă formai de potcoavă. Se înţeapă cu acul din loc în loc şi se pune înttr-un vas cu apă fierbinte.

Fierberea trebuie să dureze 4(10-60 de minute, după care sângeretele se scoate şi se punae în apă rece. După răcire, se lasă la uscat preţ de câteva oree, apoi se dă la fum rece tot preţ de câteva ore.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.