Sangerete ca-n Ardeal
PrinteazaO reteta de sangerete ca-n Ardeal din: maruntaie, sorici, bucati din cap de porc, sange, sare, piper si ceapa.
- măruntaie
- şorici
- bucăţi din cap de porc
- slănină
- o cană de sânge
- sare
- piper
- ceapă călită
Mod de preparare:
Se pregăteşte numai imediat ce s-a tăiat porcul, cât toate ingredientele încă păstrează căldura animalului ce tocmai a fost sacrificat. Măruntaiele, bucăţile de cap, şoriciul şi slănina se fierb circa două ore. Carnea fiartă, şoriciul şi ceapa călită se dau prin maşina de tocat cu sită mică, iar slănina se taie cubuleşe.
Tocătura se amestecă împreună cu condimentele, cu o cană cu sânge şi se potriveşte la gust. Se umplu mafele ce se leagă cu sfoară la ambele capete. Se pun în zeama în care au fiert măruntaiele unde se ţin o oră la foc mic, fără să clocotească. Se dau la rece.
Se pot servi ca atare, cu muştar sau salată de hrean. Se pot servi şi calzi, copţi în cuptor, cu murături, iar cine doreşte să-i păstreze mai mult timp poate să-i afume dobândind astfel un gust deosebit. Pentru a-i digera uşor se recomandă un vin roşu.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sangerete ardelenesc
O sa icnerc si eu sangeretele asta
Asa-l facea bunica mea, varianta afumata – o bunatate fara egal, sa-ti lingi degetele la propriu. Ma bucur sa aud ca nu s-a pierdut complet traditia, ba chiar apare la rubrica “restaurante de lux”. Succes si pofta buna!