Sangerete ca-n Ardeal

Printeaza

O reteta de sangerete ca-n Ardeal din: maruntaie, sorici, bucati din cap de porc, sange, sare, piper si ceapa.

Ingrediente:Sângerete ca-n Ardeal

  • măruntaie
  • şorici
  • bucăţi din cap de porc
  • slănină
  • o cană de sânge
  • sare
  • piper
  • ceapă călită

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte numai imediat ce s-a tăiat porcul, cât toate ingre­dientele încă păstrează căldura animalului ce tocmai a fost sacrificat. Măruntaiele, bucăţile de cap, şoriciul şi slănina se fierb circa două ore. Carnea fiartă, şoriciul şi ceapa călită se dau prin maşina de tocat cu sită mică, iar slănina se taie cubuleşe.

Tocătura se amestecă împreună cu condimentele, cu o cană cu sânge şi se potriveşte la gust. Se umplu mafele ce se leagă cu sfoară la ambele capete. Se pun în zeama în care au fiert măruntaiele unde se ţin o oră la foc mic, fără să clocotească. Se dau la rece.

Se pot servi ca atare, cu muştar sau salată de hrean. Se pot servi şi calzi, copţi în cuptor, cu murături, iar cine doreşte să-i păstreze mai mult timp poate să-i afume dobândind astfel un gust deosebit. Pentru a-i digera uşor se recomandă un vin roşu.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sangerete ardelenesc

2 comentarii

  1. O sa icnerc si eu sangeretele asta

  2. Asa-l facea bunica mea, varianta afumata – o bunatate fara egal, sa-ti lingi degetele la propriu. Ma bucur sa aud ca nu s-a pierdut complet traditia, ba chiar apare la rubrica “restaurante de lux”. Succes si pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.