Sangerete cu carne
PrinteazaSangerete cu carne din: carne de porc, slanina, sange, ceapa, grasime, condimente.
- 1 kg carne slabă de porc
- 1 kg slănină
- 1l sânge colectat în urma înjunghierii porcului
- 200-300 g ceapă
- 100 g grăsime
- condimente după preferinţă şi imaginaţie
Mod de preparare:
Se pun la fiert carnea şi slănina, aceasta din urmă scoţân- du-se fără să fie fiartă complet. Carnea, fiartă şi răcită, se dă prin maşina de tocat, prin sita cu ochiuri mari.
Slănina se taie în cubuleţe (când este rece). Ceapa, tăiată foarte mărunt şi călită puţin în grăsime, se adaugă tocăturii, apoi sângele strecurat şi mirodeniile.
Totul se amestecă bine şi se introduce în maţe groase, neîndesat.
Sângeretele se leagă la capete şi se pune în apă fierbinte, la foc lent, fără clocot, până ce la înţeparea cu un ac iese zeamă albicioasă şi nu roşie.
La final, se clăteşte cu apă caldă şi se lasă la uscat.
Pofta buna!