Sangerete cu ienibahar
PrinteazaSangerete cu ienibahar din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar.
- 2-3 mate groase de caltabos
- 1 l sange de porc
- 1,5 kg carne grasa (fleica)
- 300 g sorici
- 500 g orez
- sare
- piper
- cimbru
- ienibahar
Mod de preparare:
Spală maţele cu multă apă cu oţet şi lasă-leîn apă rece. Pune carnea şi şoriciul în apă cu sare.
Separat, fierbe orezul (alege un orez de calitate). După ce a fiert, dă carnea prin maşina de tocat. Dă sângele în câteva clocote, într-un vas mare, amestecă sângele, carnea tocată, orezul fiert şi mirodeniile.
Scurge maţele şi umple-le, dar nu foarte îndesat. Pune carnaţii la fiert în apă cu sare cât săi acopere şi lasă 10-15 minute de la primul clocot, ca să se închege.
Pofta buna!