Sangerete
PrinteazaO reteta gustoasa de sangerete din: carne de porc, sorici de porc, slanina, sange de porc, ceapa, sare si piper.
- carne de porc de pe coaste (căzături)
- şorici de porc
- slănină de pe omoplaţi (toate în cantităţi egale)
- sânge de porc (jumătate din cantitatea celorlalte ingrediente, dar dacă e mai mult nu strică)
- ceapă (un sfert din cantitatea de sânge)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea şi şoriciul se pun împreună la fiert. Carnea se scoate mai întâi, şoriciul se lasă până se înmoaie suficient. Se taie mărunt, se amestecă cu slănina cubuleţe şi ceapa călită sticlos. Când sunt reci, se adaugă sângele strecurat ca să nu aibă cheaguri (atenţie, sângele este deja sărat) se potriveşte din sare şi piper şi se umplu maţele creţe.
Se fierbe sângeretele la foc moale îndelung (o oră) apoi se aşază într-un vas cu apă rece. Se lasă la vânt 24 de ore apoi se afumă în 3 reprize timp de trei zile.
Un mezel negru în cerul gurii, puternic condimentat şi cu gustul dominant de sânge, se mănâncă însoţit de ceapă frecată cu sare şi boia, sau cu o inimă de varză acră proaspăt scoasă din butoi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sangerete
- sangerete de porc
- sangerete de porc reteta