Saorma de casa cu pui
PrinteazaSaorma de casa cu pui din: faina, drojdie, sare, zahar, piept de pui, ulei, vin, varza, castraveti, boia, usturoi.
Pentru lipii:
- 250 g făină
- 150 ml apă
- 15 g drojdie
- lingură rasă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 1 piept de pui dezosat
- 4 linguri ulei
- 3 linguri vin
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1 linguriţă boia
- 1 căţel de usturoi
- 5 cartofi mari
- varză proaspătă
- gogoşari în oţet
- castraveţi muraţi
- ketchup dulce
- sos de maioneză
Mod de preparare:
Torni apa într-un ibric, o aşezi pe foc şi o laşi până devine călduţă. Intr-un bol, amesteci făina şi sarea. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă cu zahăr, apoi o răstorni peste făină.
Pui apa treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi nelipicios. Laşi 30 de minute la crescut.
Presari pe masă puţină făină, rupi 4 bucăţi din aluat şi le întinzi până când devin foarte subţiri. Le coci pe rând intr-o tigaie teflonată, fără ulei.
Tai carnea şi o baţi cu ciocanul, având grijă să nu o subţiezi mult.
Separat, amesteci 2 linguri de ulei, vinul, sare, piper, după gust, 1/2 linguriţă boia de ardei, usturoiul pisat, bucăţile de pui şi laşi la frigider 30 de minute.
Incingi o tigaie, rumeneşti carnea, apoi o tai feliuţe, pe lung. Tai cartofii beţişoare. Ii amesteci cu restul de ulei, sare, boiaua rămasă, îi pui într-o tavă pe hârtie de copt şi o dai la cuptor şi îi laşi până sunt bine pătrunşi.
Tai varza fideluţă şi o freci. Castraveţii ii faci cubuleţe, iar gogoşarii feliuţe. Iei câte o lipie şi o umpli cu ingredientele pregătite, pui ketchup, maioneză şi rulezi.
Pofta buna!