Saorma de casa cu pui

Printeaza

Saorma de casa cu pui din: faina, drojdie, sare, zahar, piept de pui, ulei, vin, varza, castraveti, boia, usturoi.

Ingrediente: Saorma de casa cu pui

Pentru lipii:

  • 250 g făină
  • 150 ml apă
  • 15 g drojdie
  • lingură rasă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri vin
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 linguriţă boia
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 cartofi mari
  • varză proaspătă
  • gogoşari în oţet
  • castraveţi muraţi
  • ketchup dulce
  • sos de maioneză

 

Mod de preparare:

Torni apa într-un ibric, o aşezi pe foc şi o laşi până devine călduţă. Intr-un bol, amesteci făina şi sarea. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă cu zahăr, apoi o răstorni peste făină.

Pui apa treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi nelipicios. Laşi 30 de minute la crescut.

Presari pe masă puţină făină, rupi 4 bucăţi din aluat şi le întinzi până când devin foarte subţiri. Le coci pe rând intr-o tigaie teflonată, fără ulei.

Tai carnea şi o baţi cu ciocanul, având grijă să nu o subţiezi mult.

Separat, amesteci 2 linguri de ulei, vinul, sare, piper, după gust, 1/2 linguriţă boia de ardei, usturoiul pisat, bucăţile de pui şi laşi la frigider 30 de minute.

Incingi o tigaie, rumeneşti carnea, apoi o tai feliuţe, pe lung. Tai cartofii beţişoare. Ii amesteci cu restul de ulei, sare, boiaua rămasă, îi pui într-o tavă pe hârtie de copt şi o dai la cuptor şi îi laşi până sunt bine pătrunşi.

Tai varza fideluţă şi o freci. Castraveţii ii faci cubuleţe, iar gogoşarii feliuţe. Iei câte o lipie şi o umpli cu ingredientele pregătite, pui ketchup, maioneză şi rulezi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.