Sarailie cu miere
PrinteazaSarailie cu miere din: foi de placinta, nuc, zahar, miere, esenta de migdale, suc de lamaie, ulei.
- foi de plăcintă
- 300 g nucă măcinată
- 300 g zahăr
- miere
- esenţă de migdale
- coajă rasă de lămâie
- suc de lămâie
- ulei
Mod de preparare:
Două foi de plăcintă se stropesc cu ulei, se presară au nucă măcinată, se rulează pe o andrea, se încreţesc de la capete spre interior şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei, trăgând andreaua.
Rulourile se aşazâ unul lângă altul în tavă, apoi se. taie bucăţi de 10 cm. Tava se lasă la cuptor 30 de minute. După ce se scot din cuptor, se stropesc cu un sirop preparat din zahăr, apă şi miere, fiert 10 minute.
Aromele se adaugă în sirop după ce a fiert. Rulourile se lasă o zi în acest sirop.
Pofta buna!