Fernandito: Aromele Argentinei într-un Cocktail IBA din: fernet, cola, gheata, lamaie. Descoperiți magia Fernandito, un cocktail emblematic al culturii argentiniene, acum pe scena internațională grație recunoașterii sale de către International Bartenders Association (IBA). Acest amestec sofisticat și vibrant de Fernet și cola, cu rădăcini adânci în tradiția argentiniană, oferă o experiență unică pentru papilele gustative. […]
Sarailie cu nuca si lamaie
PrinteazaSarailie cu nuca si lamaie din: foi de plăcintă, miez de nucă, unt topit, zahăr, apa, zahar vanilat, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 600 g miez de nucă
- 200 g unt topit
sirop:
- 300 g zahăr
- 500 ml apă
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Tai foile de plăcintă în patru, le ungi cu unt topit şi le lipeşti două câte două. Pui pe fiecare pătrat nuci, le rulezi şi le împingi uşor capetele.
Ungi cu unt o tavă de aragaz şi aşezi sarailiile pe care le mai dai cu unt topit. Bagi tava la cuptorul îficins şi le ţii până când se rumenesc.
Intre timp, prepari siropul. Pui la fiert apa cu zahărul, zeama de lămâie şi zahărul vanilat. Ţii cam 10 minute şi îl dai deoparte.
Scoţi tava şi torni siropul fierbinte peste sarailiile abia scoase din cuptor. Le laşi la răcit, apoi le dai la frigider peste noapte, înainte de a le servi.
Sarailie cu nuca si lamaie
Pofta buna!
Sarmale Festive cu Carne de Curcan și Arome Tradiționale
Sarmale Festive cu Carne de Curcan și Arome Tradiționale din: carne de curcan, ceapa, usturoi, orez, frunze de varza murata, suc de rosii, boia dulce, sare, piper, ulei de masline, pasta de rosii, apa. Sarmalele cu carne de curcan reprezintă o variantă modernă și sănătoasă a rețetei tradiționale de sarmale. Originare din Balcani și Orientul […]