Sarailie
PrinteazaSarailie
- 2 pachete foi de plăcintă
- 500 g nucă măcinată
- 2 linguriţe scorţişoară
- 1 linguriţă cuişoare
- 1 ceaşcă ulei (margarină)
Pentru sirop ai nevoie de:
- 2 ceşti zahăr
- 2 ceşti apă
- 1 ceaşcă miere
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
Mod de preparare:
Impărţi în 3 cantităţi egale foile de plăcintă, nuca măcinată, scorţişoara şi cuişoarele. Ungi 3 foi de plăcintă cu câte 1 lingură de ulei, le aşezi una peste alta şi presari o parte din nucă.
Rulezi apoi foile astfel încât să obţii un rulou mare. La fel procedezi şi cu foile rămase, ca să obţii 3 rulouri. Tai fiecare rulou în 3, le aşezi în tavă şi le coci la foc potrivit. în acest timp, prepari siropul: pui la fiert apa cu mierea, zahărul, zeama de lămâie şi coaja rasă şi laşi să fiarbă 10-15 minute.
După ce s-au copt sarailiile, torni peste ele siropul răcit şi le laşi deoparte 1-2 ore să se pătrundă, apoi le tai felii şi le aşezi pe un platou.
Poftă bună!
Chiar cautam o reteta de Sarailie. Imi place mult, sper sa-mi si iasa.