Saramura de biban cu garnitura de mamaliguta
PrinteazaSaramura de biban cu garnitura de mamaliguta din: bibani, ardei iute, malai, apa, sare.
Ingrediente:
- 10 bibani a circa 200 g
- 1 ardei iute
- 300-400 g mălai
- apă
- sare
Mod de preparare Saramura de biban cu garnitura de mamaliguta:
Bibanii se curăţă de intestine şi urechi şi se spală bine. Se pun apoi pe plita încinsă pe care se presară sare.
Cînd s-au rumenit pe ambele părţi, se scot solzii cu un cuţitaş şi se pun într-un castron cu apă fierbinte.
Se mai pune sare, dacă este necesar şi ardeiul tăiat in două.
Se serveşte cu mămăliguţă sau pîine de secară.
Obleţii, roşioară, carasul şi alt peşte mărunt se prepară la fel.
Pofta buna!
N-as zice nu la o saramura de biban.