Saramura de caras cu mamaliga
PrinteazaSaramura de caras cu mamaliga din: caras, sare, ardei, usturoi, mamaliga.
- 1 kg caras
- 2-3 linguri cu sare grunjoasă
- ardei iute
- 4-5 căţei de usturoi
- mămăligă
Mod de preparare:
Goliţi pestele si spălaţi-l cu multă apă, lăsaţi-l să se scurgă şi puneţi-l sa se frigă pe o tablă fierbinte acoperită cu sare grunjoasă. Intoarceţi des, ca să nu ramana crud.
Asezaţi-l apoi într-un castron adânc, turnaţi deasupra apă fierbinte şi lasaţi 10 minute acoperit, aruncaţi apa şi turnaţi deasupra peştelui atâta apă caldă cat sa-l acopere.
Adăugaţi în saramurră ardei iute şi usturoi tocat mărunt. Serviţi cu mămăligă calda.
Pofta buna!