Saramura de crap cu mamaliguta

Printeaza

Saramura de crap cu mamaliguta din: crap, sare, ardei, ulei, usturoi, patrunjel, malai, apa.

Ingrediente:

  • 1 crap mare
  • sare de murături
  • ardei iute
  • 2 linguri cu ulei
  • usturoi pisat
  • pătrunjel tocat fin
  • 300 g mălai
  • 1 l apă
  • sare – pentru mămăliguţă

 

Mod de preparare:

Saramura de crap cu mamaliguta: Imprăştiaţi sare grunjoasă pe tablă sau pe plita încinsă, puneţi deasupra peştele spălat şi curăţat de măruntaie, apoi condimentat şi uns cu ulei.

Lăsaţi să se frigă până când peştele e pătruns, puneţi peştele într-o cratiţă cu apă caldă, lăsaţi-l 2-3 minute, aşezaţi-l apoi în alt vas cu apă caldă în care aţi pus usturoi pisat, 2 linguri cu ulei si ardei iute tăiat mărunt.

Serviţi cu mămăliguţă, lângă vin alb demisec.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.