Saramura de crap cu mamaliguta
PrinteazaSaramura de crap cu mamaliguta din: crap, sare, ardei, ulei, usturoi, patrunjel, malai, apa.
Ingrediente:
- 1 crap mare
- sare de murături
- ardei iute
- 2 linguri cu ulei
- usturoi pisat
- pătrunjel tocat fin
- 300 g mălai
- 1 l apă
- sare – pentru mămăliguţă
Mod de preparare:
Saramura de crap cu mamaliguta: Imprăştiaţi sare grunjoasă pe tablă sau pe plita încinsă, puneţi deasupra peştele spălat şi curăţat de măruntaie, apoi condimentat şi uns cu ulei.
Lăsaţi să se frigă până când peştele e pătruns, puneţi peştele într-o cratiţă cu apă caldă, lăsaţi-l 2-3 minute, aşezaţi-l apoi în alt vas cu apă caldă în care aţi pus usturoi pisat, 2 linguri cu ulei si ardei iute tăiat mărunt.
Serviţi cu mămăliguţă, lângă vin alb demisec.
Pofta buna!